ZieZo-online

Zaterdag 12 juni wordt voor de eerste keer een digitale editie van de ZieZo-beurs georganiseerd. Een dag vol met interessante presentaties en workshops gerelateerd aan low-vision. Klik hier om gratis toegangskaarten te bestellen.

Lexima Reinecker Vision verzorgt op deze dag 4 workshops. 

11.00: Vergroting en spraak nodig bij het lezen en uw hobby’s? De verschillende oplossingen voor thuis en onderweg.
Ons Duitse moederbedrijf Reinecker produceert in Duitsland een grote variatie aan beeldschermloepen en digitale handloepen voor elke situatie. In deze workshop gaan wij de nieuwste oplossingen na. Van de compacte en inklapbare mezzo beeldschermloep, de Orcam voorleescamera tot de digitale handloepen van Mano-serie. Lexima Reinecker Vision biedt voor elke situatie een passend hulpmiddel.

12.00: Brailleleesregel met ‘gewoon’ toetsenbord? Productiever met de nieuwste brailleleesregels van HumanWare
In februari 2021 heeft Lexima Reinecker Vision de nieuwe brailleleesregels van HumanWare geïntroduceerd op de Nederlandse markt. De nieuwe Brailliant BI 40X met Bluetooth 5 technologie en handige interne notitie- en leesfuncties. De Mantis Q40 is onze 40-cellige brailleleesregel met volledig qwertytoetsenbord en is in korte tijd heel populair geworden.

13.30: Slechtziend op de (basis)school: camera-oplossingen voor kinderen en leerlingen
Als partner van Lexima heeft Lexima Reinecker Vision bijzondere aandacht voor schooloplossingen. Samen met gebruikers en ambulante begeleiders van Bartiméus en Visio hebben we onze schooloplossingen als de Veo Edu en de mezzo Edu zo verbeterd dat we altijd een maatoplossing kunnen bieden voor de situatie van uw kind of leerling. In deze workshop halen we de schooloplossingen voor het voetlicht en vertellen over hoe zij het verschil in de klas kunnen maken voor een slechtziende leerling.

14.30: Sneller en prettiger werken met spraak, vergroting en goede verlichting? Lexima Reinecker Vision zorgt voor een duurzame aanpassing van uw werkplek!
Het passend maken van een werkplek wanneer u slechtziend of blind bent, vraagt om specifieke kennis en ervaring. Lexima Reinecker Vision past dagelijks werkplekken aan voor een optimale combinatie van de Windows functies, specifieke vergrotings- en spraaksoftware en de bedrijfsapplicaties die gebruikt worden. In deze workshop leggen wij onze werkwijze uit en lichten een aantal producten toe die wij geregeld toepassen.