Podcasts

banner-website.jpg

 

Vincent Bijlo host van de nieuwe podcast de brailliante intermezzo van Lexima Reinecker Vision

We wisten het al even maar kunnen het nu wereldkundig maken: Vincent Bijlo is de host van onze nieuwe podcast de brailliante intermezzo. De brailliante intermenzzo is de podcast die cabaretierschrijverpodcastmaker Vincent Bijlo samen met Ivar Illing van Sensotec elke 2 weken verzorgt.

 

Al vele jaren zet Vincent zich op allerlei manieren in om toegankelijkheid voor mensen met een beperking overal onder de aandacht te brengen. Wij zijn supertrots dat hij tijd heeft vrijgemaakt om elke 2 weken de presentator en interviewer van onze podcast te willen zijn. Vincent en Ivar gaan in De Braillante Intermezzo in op het gebruik van hulpmiddelen, ze interviewen mensen over hun ervaringen en vertellen over de nieuwste technische ontwikkelingen op het gebied van hulpmiddelen voor blinden en slechtzienden.

Vincent, die vanaf zijn geboorte blind is, studeerde enkele jaren Nederlands aan de Universiteit Utrecht. Een eerste succes als cabaretier kwam in 1988 met het behalen van de publieks- en persoonlijkheidsprijs op het Leids cabaretfestival.

Hij heeft verschillende romans geschreven en is ook columnist en essayist, hij maakt onder meer een maandelijkse radiobeschouwing voor het NRC. Hij maakt podcasts en heeft een vaste column in het Feyenoord Magazine en in Down To Earth, het blad vna milieudefensie. In het verleden schreef hij onder andere ook voor het AD, dagblad Trouw Hij had daarnaast regelmatig een column bij BNR Nieuwsradio.

Op NPO Radio 1 presenteerde hij 10 jaar lang wekelijks Holland Doc Radio, het radiodocumentaire-programma van de publiek omroep.

Hij maakte samen met Ger Jochems Hallo Hier Hilversum, een vijftigdelige podcastreeks over honderd jaar radio in Nederland.

Tegenwoordig is hij elke vrijdagnacht op NPO Radio 1 te horen in Vink, de podcastgids van Nederland.

Ivar Illing is werkzaam voor Sensotec. Hij is de laatste 25 jaar betrokken bij de ontwikkeling, het op de markt brengen, het innoveren en het wereldwijd distribueren van hulpmiddelen voor blinden en slechtzienden. 

 

Luister of abonneer je op onze podcast via Spotify 

Luister of abonneer je op onze podcast via Apple Podcast

We wensen je veel luisterplezier.