Partners

Onze passie is om u weer actief te laten meedoen aan het maatschappelijke leven. Onze hulpmiddelen maken dat mogelijk, thuis, op het werk en op school. Natuurlijk doen wij dat niet alleen! Onderstaande partners zijn voor u en ons van groot belang, want alleen samen maken we mooie oplossingen.

Algemeen

logo-rgb-oogvereniging-png.png     logo-oogfonds.png

De Oogvereniging zet zich in voor de belangen van mensen me een oogaandoening. De vereniging houdt zich bezig met informatievoorziening, belangenbehartiging en ledencontact. Het Oogfonds stimuleert wetenschappelijk onderzoek en geeft voorlichting aan particulieren en donateurs om de diagnostiek en behandelingen voor oogaandoeningen te verbeteren.

Adviesinstellingen

visio-logo.jpg    logo-bartimeus.png

Bij Bartimeus en Koninklijke Visio kunt u terecht voor advies in uw thuis- school- en werksituatie wanneer u slechtziend of blind bent. Zij kunnen u hulpmiddelen adviseren, een revalidatietraject aanbieden en helpen met het re-integreren in uw werk. Bij alle vestigingen van Koninklijke Visio en Bartimeus hebben wij onze hulpmiddelen staan, zodat u die met deskundig advies kunt uitproberen.
 

Re-integratie op uw werk

Wanneer u slechtziend of blind wordt en hulp nodig hebt voor uw re-integratie op het werk, kunt u terecht bij de volgende expertisecentra:

logo-buro-obol.png

Buro Obol kan u helpen bij met Arbeidsdeskundig advies bij ziekteverzuim en werkplekonderzoek. Ook bieden zij training in het omgaan met een beperking op het werk.

 logo-werkpad.png

Werkpad begeleidt u bij het zoeken naar een nieuwe baan, met coaching en training op de werkvloer als u minder goed kan zien of horen, of moeite hebt met communiceren. Werkpad is een samenwerking tussen Bartimeus en Koninklijke Kentalis.

logo-visio-zicht-op-werk.png 

Visio Zicht op Werk wil proactief de arbeidsparticipatie van mensen met een visuele beperking verbeteren. Op hun website vindt u informatie voor werkgevers en voor werknemers en afgestudeerden met een visuele beperking.

logo-incluvisie.jpg 

Incluvisie ondersteunt met hulp, advies en informatie als u een fysieke of zintuiglijke beperking heeft en je studeert, stage wilt lopen of een starter bent en een nieuwe baan zoekt.


Adviesinstellingen bij doofblindheid

logo-ggmd.png    logo-kentalis.png

GGMD begeleidt mensen die doofblind zijn en hun naasten. Ze bieden hulp bij het dagelijks functioneren als communicatie, wonen, relaties et cetara. Koninklijke Kentalis ondersteunt mensen die doofblind zijn. Kentalis biedt onderzoek, diagnostiek, zorg, speciaal onderwijs en ambulante begeleiding. 

Vergoedingen

logo-uwv.jpg

Het UWV helpt bij het verstrekken van voorzieningen voor de aanpassing van werkplekken en schoolsituaties.