Over ons

Lexima Reinecker Vision is gespecialiseerd in advisering, verkoop en service van opto-elektronische leessystemen, loepen, loeplampen, voorleessystemen en computeraanpassingen voor slechtziende en blinde mensen. Lexima en Reinecker Vision GmbH hebben hun krachten gebundeld voor betere hulpmiddelenzorg voor slechtzienden en blinden.

-07-2020-lexima-rv-logo.jpg 

Reinecker Vision GmbH

Reinecker Vision GmbH is een familiebedrijf met meer dan 50 jaar ervaring in de ontwikkeling, productie en verkoop van opto-elektronische beeldschermleessystemen, leesloepen en voorleessystemen voor slechtziende en blinde mensen. Onze opto-elektronische leessystemen zijn hulpmiddelen, die het lezen optimaliseren en een oplossing bieden wanneer een bril, loep of loepbril voor het lezen niet voldoende meer is. De nieuwste technologieën maken het mogelijk om uw lectuur vergroot, contrastrijk en scherp op een monitor te kunnen lezen. 

Lexima

Lexima is marktleider in ondersteunende technologie bij lees-/leerproblemen zoals dyslexie. Het bedrijf onderscheidt zich door onderwijsinhoudelijke deskundigheid, professionele opleidingen en klantgerichte diensten. In haar activiteiten laat het bedrijf zich leiden door het succes dat de gebruikers met haar producten kunnen behalen. Op school of in het werk. Lexima bestaat bijna 10 jaar, heeft een Cedeo erkenning voor haar onderwijsactiviteiten en is o.a. initiatiefnemer van de jaarlijkse Nationale Dyslexie Conferentie.

Lexima Reinecker Vision

Met de bundeling van de beste producten en expertise is Lexima Reinecker Vision op voortreffelijke wijze in staat om in te spelen op de behoeften van de moderne mens die zich niet wil laten hinderen door zijn visuele handicap. Of het nu gaat om voorzieningen voor thuis, op school of op de werkplek, Lexima Reinecker Vision levert de beste kwalititeit en service.

Ons doel

Wij willen onze klanten graag levenslang begeleiden om hen de best mogelijke oplossing te bieden. Daartoe zijn onze gekwalificeerde medewerkers u graag van dienst, ook als het gaat om de financiële mogelijkheden respectievelijk eventuele vergoedingen.

Onze klanten

Het merendeel van onze klanten hebben door een oogaandoening, zoals bijv. maculadegeneratie (MD), retinitis pigmentosa (RP), glaucoom (groene staar), cataract (grijze staar) of diabetische retinopathie hun gezichtsvermogen geheel of gedeeltelijk verloren. Om hun slechtziendhied of blindheid te compenseren, zoeken zij naar hulpmiddelen voor het lezen of voorlezen.

Onze medewerkers

De Lexima en Lexima Reinecker Vision organistatie telt als geheel ca. 40 medewerkers en wordt gesteund door 120 medewerkers van het hoofdkantoor van Reinecker Reha-Technik GmbH..

Al deze mensen samen

  • Streven een gemeenschappelijk doel na: u zo goed mogelijk van dienst zijn 
  • Weten heel veel en zijn betrokken bij wat ze voor u doen
  • Ontwikkelen, produceren, adviseren en verkopen 
  • Zetten zich in om een optimale oplossing voor u te vinden

Lexima Reinecker Vision B.V. is aangesloten bij de branchevereniging ZieZo.