Overname zusterbedrijf

                                                 

Persbericht
Delft / Jabbeke (België), januari 2022

Belangrijke aanwinst voor leidende hulpmiddelenaanbieders:
Solutions Radio wordt zusterbedrijf van Lexima Reinecker Vision, Sensotec en Lexima.

Na de overname van Lexima en Lexima Reinecker begin van 2020 neemt Falk Beerten per 1 januari 2022 het Nederlandse bedrijf Solutions Radio b.v. over. Solutions Radio legt zich, net als zusterbedrijven Lexima Reinecker Vision en Sensotec, toe op hulpmiddelen voor mensen met een visuele of andere leesbeperking. Daarmee wordt de leidende positie van deze bedrijven op de Nederlandse en Vlaamse markt verstevigd, en ontstaan er bijkomende exportmogelijkheden.

Met deze overname bestaat de groep nu uit 4 bedrijven en ruim 100 personeelsleden . Een korte schets van de ondernemingen: Het Belgische Sensotec focust zich op de productie en verdeling van visuele hulpmiddelen (hard- en software) in België en daarbuiten. Lexima is het sterke internationale merk voor educatieve software en diensten voor de onderwijssector. Lexima Reinecker Vision concenteert zich als verdeler van visuele hulpmiddelen van de merken Reinecker, HumanWare, Jaws/Fusion/Zoomtext en Dolphin Supernova op de Nederlandse markt. En onder het merk Audiomaatjes maakt Solutions Radio online informatie en tv-ondertitels toegankelijk via innovatieve producten zoals de Webbox, de Go-box, de Vo-box, momenteel voornamelijk op de Nederlandse en Vlaamse markt.

Solutions Radio werd in 2003 opgericht. Sinds 2006 lag de focus op de bereikbaarheid en het toegankelijk maken van gesproken informatie met spraak. Het bedrijf maakte naam als uitvinder van slimme apparaten die het televisie kijken voor slechtziende en/of blinde mensen niet alleen mogelijk maar ook aangenaam maken. Terwijl de Vo-box ondertitels vergroot, leest de Go-box alle ondertitels voor. De Webbox is een veelzijdig multimediatoestel dat online informatie voorleest. Voormalig eigenaar Karel Raven laat een mooi bedrijf met een tiental gemotiveerde medewerkers over.

De overname van Solutions Radio was een logische “next step”. Falk: “Het is een gezond bedrijf op een markt waar we al erg actief zijn. De door Solutions Radio ontwikkelde producten en diensten bewijzen hun nut in Nederland en Vlaanderen, maar bieden zeker ook groeimogelijkheden richting het buitenland.” Ook belangrijk bij de beslissing is de complementariteit met het Online DaisyTM-platform (bestaande uit Apps en servers) van Sensotec. Via dit platform worden op vandaag internationaal meer dan 200.000 gebruikers voorzien van toegankelijke audioboeken.

De aankomende nieuwe ontwikkelingen van Solutions Radio onderstrepen het innovatieve karakter van het bedrijf, wat een prachtige match is met de overige bedrijven. Er ligt een uitdagend 2022 in het vooruitzicht, waarbij synergiën verder ontdekt en gecultiveerd worden, maar met focus op de gezamenlijke missie “effectieve en innovatieve hulpmiddelen bieden aan mensen met een specifieke (onderwijs- of visuele) behoefte”.

foto-van-overdracht-eigendom-solutions-radio.jpg Voormalig eigenaar van Solutions Radio Karel Raven overhandigt de   symbolische en voor gelegenheid gouden “estafettestok” aan nieuwe   eigenaar Falk Beerten.

 In de Nederlandse markt zal Bernard Bremmer de taken van Karel   Raven overnemen. Wenst u hierover meer informatie, neem dan   contact op met:

 Bernard Bremmer                           Falk Beerten, CEO Sensotec
 bbremmer@solutionsradio.com    falk.beerten@sensotec.be
 M +31 6 2708 8104                        T +32 50 39 49 49