Vergoedingen

Veel van de hulpmiddelen die Lexima Reinecker Vision levert, kunnen vergoed worden door de zorgverzekering voor uw thuissituatie, of door het UWV in de school- of werksituatie. 

Vergoeding door UWV

Hulpmiddelen voor de werkplek en de schoolsituatie kunnen worden vergoed door het UWV. Lees hier meer over de vergoeding van voorzieningen voor werk en hier meer over voorzieningen voor school.

Om de aanvraag bij het UWV te starten, kunt u de volgende link volgen: Voorziening aanvragen bij het UWV.

Voor de snelheid van de aanvraag adviseren wij om een offerte mee te sturen met de aanvraag van de voorziening. Stuur ons een e-mail via info@lexima-reinecker.nl om een offerte te ontvangen. Vermeldt in uw e-mail uw naam en volledige adresgegevens, het hulpmiddel of hulpmiddelen die u wilt aanvragen en de gewenste training daarbij. 

Vergoeding door de zorgverzekering

Lexima Reinecker Vision heeft met alle zorgverzekeringen in Nederland (inclusief de selectieve polissen) een overeenkomst om hulpmiddelen te leveren. Hieronder vindt u per categorie informatie welke hulpmiddelen vergoed kunnen worden. 

Hoe kunt u een hulpmiddel aanvragen: Lexima Reinecker Vision kan voor u de aanvraag verzorgen. Stuur ons een medische verklaring waarin de oogaandoening, de restvisus en de indicatie voor het hulpmiddel staan vermeld, of een hulpmiddeladvies van Bartimeus of Koninklijke Visio. Let op; deze verklaring mag niet ouder zijn dan één jaar. Met deze verklaring of advies kunnen wij het gewenste hulpmiddel aanvragen bij uw zorgverzekering. De aanvraag kunt u voor de snelste afhandeling het beste sturen naar ons e-mailadres info@lexima-reinecker.nl. 

Vergoeding van beeldschermloepen

Lexima Reinecker Vision heeft voor beeldschermloepen een contract met alle zorgverzekeringen. Dus bij welke zorgverzekering u ook verzekerd bent, wij kunnen u altijd een beeldschermloep leveren wanneer u hiervoor in aanmerking komt.

De beeldschermloepen die wij standaard kunnen leveren voor de thuissituatie zijn;

Beide modellen beschikken over een hoge kwaliteit camera voor een haarscherpe weergave. Wilt u liever een ander type beeldschermloep aanvragen, neem dan contact met ons op.

Vergoeding van digitale handloepen

Welk model digitale handloep vergoed wordt is afhankelijk van het model en uw zorgverzekering. De onderstaande modellen wordt door alle zorgverzekeringen vergoed. Voor een specifiek model, neem contact met ons op.

Vergoeding van software Jaws, Supernova, Fusion en Zoomtext

Voor alle softwarepakketten van Jaws, Supernova, Fusion en Zoomtext geldt dat wij deze aan u kunnen leveren. Wij hebben hiervoor een overeenkomst met alle zorgverzekeringen. Met sommige zorgverzekeraars is een speciale afspraak gemaakt waardoor wij u elk jaar een upgrade kunnen leveren voor uw software, zodat u altijd up-to-date bent en over de laatste versie van de software beschikt.

Stuur uw aanvraag voor een softwarepakket of software-upgrade naar info@lexima-reinecker.nl.  

Vergoeding van brailleleesregels

Met alle zorgverzekeringen hebben wij een overeenkomst voor brailleleesregels. Dit is meestal een brailleleesregel met 40 cellen, in sommige gevallen vergoedt de zorgverzekering ook een kleiner model, bijvoorbeeld 20 of 12 cellen. Zie hieronder de mogelijke brailleleesregels die vergoed kunnen worden.

Vergoeding van voorleesapparaten

Bij welke zorgverzekering u ook verzekerd bent, wij kunnen u altijd een voorleesapparaat leveren. Zie hieronder voor de mogelijke modellen die wij leveren.

Vergoeding van Daisy spelers

Alle modellen Daisy spelers die wij leveren, kunnen vergoed worden door uw zorgverzekering. Klik hier om onze Daisy spelers te bekijken.

Zorgverzekeringen

Lexima Reinecker Vision heeft met alle volgende zorgverzekeringen een overeenkomst om te leveren:

Overzicht van alle zorgverzekeringen in Nederland inclusief labels (bron: Zorgwijzer.nl

infographic-zorgverzekeraars-nederland.jpg

Achmea met de bijbehorende verzekeraars/labels: Zilveren Kruis, FBTO, Interpolis, De Friesland, Zilveren Kruis ZieZo, Prolife, AON

VGZ met de bijbehorende verzekeraars/labels: VGZ, Univé, IZA, UMC, ZEKUR, Bewuzt, IZZ, Promovendum, National Academic, Besured

CZ met de bijbehorende verzekeraars/labels: CZ, OHRA, Nationale Nederlanden, Just, CZ Direct

Menzis met de bijbehorende verzekeraars/labels: Menzis, Anderzorg, Hema

DSW met de bijbehorende verzekeraars/labels: DSW, Stad Holland, InTwente

Zorg en Zekerheid met de bijbehorende verzekeraars/labels: Zorg en Zekerheid, AZVZ

ONVZ met de bijbehorende verzekeraars/labels: ONVZ, PNO Zorg, Vvaa, jaaah.

Caresq/EUCare met de bijbehorende verzekeraars/labels: Aevitae

ASR met de bijbehorende verzekeraars/labels: ASAR, Ditzo, De Amersfoortse

Eno met de bijbehorende verzekeraars/labels: Salland, ZorgDirect