Vergoedingen

Veel van de hulpmiddelen die Sensotec, vroeger Lexima Reinecker Vision, levert, kunnen vergoed worden door de zorgverzekering voor je thuissituatie, of door het UWV in de school- of werksituatie. 

Vergoeding door UWV

Hulpmiddelen voor de werkplek en de schoolsituatie kunnen worden vergoed door het UWV. Lees hier meer over de vergoeding van voorzieningen voor werk en hier meer over voorzieningen voor school.

Om de aanvraag bij het UWV te starten, kunt u de volgende link volgen: Voorziening aanvragen bij het UWV.

Voor de snelheid van de aanvraag adviseren wij om een offerte mee te sturen met de aanvraag van de voorziening. Stuur ons een e-mail via verkoop@sensotec.com om een offerte te ontvangen. Vermeldt in je e-mail je naam en volledige adresgegevens, het hulpmiddel of hulpmiddelen die je wilt aanvragen en de gewenste training daarbij. 

Vergoeding door de zorgverzekering

Sensotec heeft met alle zorgverzekeringen in Nederland (inclusief de selectieve polissen) een overeenkomst om hulpmiddelen te leveren. Hieronder vindt je per categorie informatie welke hulpmiddelen vergoed kunnen worden. 

Hoe kun je een hulpmiddel aanvragen?: Sensotec kan voor jou de aanvraag verzorgen. Stuur ons een medische verklaring waarin de oogaandoening, de restvisus en de indicatie voor het hulpmiddel staan vermeld, of een hulpmiddeladvies van Bartimeus of Koninklijke Visio. Let op; deze verklaring mag niet ouder zijn dan één jaar. Met deze verklaring of advies kunnen wij het gewenste hulpmiddel aanvragen bij jouw zorgverzekering. De aanvraag kun je voor de snelste afhandeling het beste sturen naar ons e-mailadres verkoop@sensotec.com. 

Vergoeding van beeldschermloepen

Sensotec heeft voor beeldschermloepen een contract met alle zorgverzekeringen. Dus bij welke zorgverzekering je ook verzekerd bent, wij kunnen je altijd een beeldschermloep leveren wanneer je hiervoor in aanmerking komt.

De beeldschermloepen die wij standaard kunnen leveren voor de thuissituatie zijn;

Beide modellen beschikken over een hoge kwaliteit camera voor een haarscherpe weergave. Wil je liever een ander type beeldschermloep aanvragen, neem dan contact met ons op.

Vergoeding van digitale handloepen

Welk model digitale handloep vergoed wordt is afhankelijk van het model en jouw zorgverzekering. De onderstaande modellen wordt door alle zorgverzekeringen vergoed. Voor een specifiek model, neem contact met ons op.

Vergoeding van software Jaws, Supernova, Fusion en Zoomtext

Voor alle softwarepakketten van Jaws, Supernova, Fusion en Zoomtext geldt dat wij deze aan je kunnen leveren. Wij hebben hiervoor een overeenkomst met alle zorgverzekeringen. Met sommige zorgverzekeraars is een speciale afspraak gemaakt waardoor wij je elk jaar een upgrade kunnen leveren voor jouw software, zodat je altijd up-to-date bent en over de laatste versie van de software beschikt.

Stuur jouw aanvraag voor een softwarepakket of software-upgrade naar verkoop@sensotec.com.  

Vergoeding van brailleleesregels

Met alle zorgverzekeringen hebben wij een overeenkomst voor brailleleesregels. Dit is meestal een brailleleesregel met 40 cellen, in sommige gevallen vergoedt de zorgverzekering ook een kleiner model, bijvoorbeeld 20 of 12 cellen. Zie hieronder de mogelijke brailleleesregels die vergoed kunnen worden.

Vergoeding van voorleesapparaten

Bij welke zorgverzekering je ook verzekerd bent, wij kunnen je altijd een voorleesapparaat leveren. Zie hieronder voor de mogelijke modellen die wij leveren.

Vergoeding van Daisy spelers

Alle modellen Daisy spelers die wij leveren, kunnen vergoed worden door jouw zorgverzekering. Klik hier om onze Daisy spelers te bekijken.

Zorgverzekeringen

Sensotec heeft met alle volgende zorgverzekeringen een overeenkomst om te leveren:

Overzicht van alle zorgverzekeringen in Nederland inclusief labels (bron: Zorgwijzer.nl

infographic-zorgverzekeraars-nederland.jpg

Achmea met de bijbehorende verzekeraars/labels: Zilveren Kruis, FBTO, Interpolis, De Friesland, Zilveren Kruis ZieZo, Prolife, AON

VGZ met de bijbehorende verzekeraars/labels: VGZ, Univé, IZA, UMC, ZEKUR, Bewuzt, IZZ, Promovendum, National Academic, Besured

CZ met de bijbehorende verzekeraars/labels: CZ, OHRA, Nationale Nederlanden, Just, CZ Direct

Menzis met de bijbehorende verzekeraars/labels: Menzis, Anderzorg, Hema

DSW met de bijbehorende verzekeraars/labels: DSW, Stad Holland, InTwente

Zorg en Zekerheid met de bijbehorende verzekeraars/labels: Zorg en Zekerheid, AZVZ

ONVZ met de bijbehorende verzekeraars/labels: ONVZ, PNO Zorg, Vvaa, jaaah.

Caresq/EUCare met de bijbehorende verzekeraars/labels: Aevitae

ASR met de bijbehorende verzekeraars/labels: ASAR, Ditzo, De Amersfoortse

Eno met de bijbehorende verzekeraars/labels: Salland, ZorgDirect