Motorische oplossingen

Hulpmiddelen voor personen
met een motorische beperking
Bij Sensotec begrijpen we dat leven met een motorische beperking uitdagingen met zich meebrengt.
Daarom bieden wij hoogwaardige hulpmiddelen die zich richten op communicatie, computerbediening en zelfstandigheid in de school- en werksituatie en die het dagelijks leven van mensen met een motorische beperking aanzienlijk verbeteren.
Bij een motorische beperking kan je denken aan een verminderde arm- of handfunctie, een overbelaste pols of een verminderde cognitieve verwerking van informatie.
Veel van onze motorische hulpmiddelen zijn gericht op het gemakkelijk bedienen van de computer
Onze oplossingen voor het bedienen van de computer
Schakelaar en toetsenbordraster
Ergonomische muis, toetsenbord en hoofdmuis
Denk aan een schakelaar om één of meerdere functies uit te voeren, of een toetsenbordraster om de handen op het toetsenbord te kunnen laten liggen.
Denk hierbij verder aan ergonomische muizen en toetsenborden, die zijn ontworpen om de belasting op handen en polsen te verminderen. Wanneer armen en handen zo veel mogelijk ontlast moeten worden, kan ook een hoofdmuis ingezet worden, waarbij de muisbewegingen niet met de hand, maar met het hoofd plaatsvinden.
Oogbesturing
Spraakbesturing
Daarnaast leveren wij ook geavanceerde oogbesturingstechnologie, waarmee gebruikers hun computer kunnen bedienen met oogbewegingen, waardoor zelfs mensen met ernstige motorische beperkingen toegang hebben tot digitale middelen.
Ook bieden we spraaksoftware aan waarmee je kunt dicteren en de computer voor een deel met de stem kunt bedienen. Een mooie oplossing voor mensen die veel moeten typen maar dit lastig kunnen door bijvoorbeeld een beperkte arm- en handfunctie.
Deze hulpmiddelen op jouw werk- of studieplek?
We begrijpen dat de kosten van hulpmiddelen een zorg kunnen zijn.
Gelukkig kunnen veel van hulpmiddelen voor de werkplek of studieplek, bij een motorische beperking, in aanmerking komen voor vergoeding door het UWV. In samenwerking met het UWV kunnen wij een werkplekonderzoek uitvoeren om zo te kijken welke hulpmiddelen er nodig zijn. Daarna begeleiden wij vanaf de aanvraag tot aan de aflevering inclusief de training en nazorg

Heb je een hulpvraag? Of benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem vandaag nog contact met ons op: 033- 494 3787 of verkoop@sensotec.com