Geschiedenis

Geschiedenis en bedrijfsfilosofie

Bewondering geldt voor de mensen, die in het leven met een beperking moeten omgaan: door een ongeval, een ziekte of een aangeboren gezichtsstoornis is menigeen gedwongen zijn leven opnieuw in te richten en op te bouwen.

Geluk is niets anders dan de wil om te leven, waarbij men de loop van het leven aanvaardt .
Maurice Barrès (1862 - 1923), schrijver

Wij bewonderen mensen, die ondanks het verlies van lichamelijke functies, nooit de hoop op een normaal leven hebben verloren. Mensen, die dagelijks weer bewijzen, dat wij allen veel meer kunnen dan wij voor mogelijk houden. Deze mensen moeten wij ondersteunen om kwaliteit in het leven te krijgen, resp. terug te krijgen.

Dagelijks ervaren wij, dat wij voor veel mensen het leven aangenamer kunnen maken. Mensen, die door een ziekte of ongeval hun gezichtsvermogen geheel of gedeeltelijk hebben verloren, bieden wij lees- en voorleessystemen, die het zelfs zeer slechtziende of blinde mensen mogelijk maken om (weer) aan het sociale leven deel te nemen.

Wij bieden met onze systemen nieuwe perspectieven, voor iedere behoefte en de meest uiteenlopende eisen, over de gehele wereld.  

Voor thuis. Op de werkplek. Onderweg.

Sinds 1971 innovatieve leessystemen en voorleessystemen

Reinecker Vision GmbH wordt wereldwijd als koploper van innovatie en kwaliteit in de Low Vision-industrie beschouwd. Niet alleen 's werelds eerste, in 1971 op de markt gebracht, beeldschermleessysteem komt uit het huis Reinecker Vision GmbH. Veel innovaties vinden hun oorsprong in onze onderneming. Bijvoorbeeld het eerste stralingsarme systeem, het eerste systeem met vlakbeeldscherm of het eerste draagbare beeldschermleessysteem. Reinecker Vision GmbH is een familiebedrijf en wordt door de 2de generatie succesvol voortgezet. De ontwikkeling en productie vindt in Duitsland plaats. Zo wordt de kwaliteit "Made in Germany" gewaarborgd.

Meike ReineckerDirectrice Meike Reinecker: "Het is onze missie, beter te zijn als anderen. Vanuit deze stelling hechten wij veel waarde aan de kwaliteit van de beeldweergave, de individualiteit van de instellingsmogelijkheden, alsmede een aantrekkelijk design. Onze vele, gemotiveerde productiemedewerkers in onze hoofdvestiging in Alsbach-Hähnlein (bij Frankfurt a. M.) zorgen er gedurende hun jarenlange dienstverband voor, dat wij ook aan uw speciale wensen snel, flexibel en onbureaucratisch kunnen voldoen. Ingenieurs zijn op onze eigen ontwikkelingsafdeling voor het ontstaan van de high-tech-producten verantwoordelijk. Alle systemen voldoen aan de hoge eisen in de Wet Medische Producten. Onze onderneming is gecertificeerd overeenkomstig DIN EN ISO 13485 en DIN EN ISO 9001. Ons 38-jarig bestaan met zeer veel dankbare afnemers bewijst, dat wij op de juiste weg waren en zijn. Thans zijn wij een wereldwijd werkende onderneming. 120 Medewerkers zijn dagelijks voor ons actief in de hoofdvestiging Alsbach-Hähnlein, de Duitse filialen in Winsen (bij Hamburg), Berlijn, Keulen, Gera, München en de buitenlandse vestiging Reinecker Reha-Technik Nederland B.V. in Geldermalsen."

Max ReineckerDirecteur Max Reinecker: "Op beurzen en lezingen leer ik onze klanten kennen en luister naar hun ideeën om deze in onze ontwikkeling en productie mee te laten wegen. Door met elkaar van gedachten te wisselen, kan ik mij beter in de situatie van onze klanten verplaatsen. Meer dan 35 jaar geleden heeft mijn vader iets ontwikkeld, dat het dagelijkse leven van slechtziende mensen en ook van eigen familieleden gemakkelijker maakt. Door de technische vooruitgang ontwikkelen wij constant producten, die competent zijn voor de actuele technische en ergonomische eisen en welke voor onze klanten de kwaliteit van het leven verhogen. Ons vakgebied ligt in innovatieve leessystemen, welke het leesvermogen van mensen met een visuele beperking optimaliseren en individuele oplossingen, die aan de behoeften van de gebruiker voldoen."

 

Bernd ReineckerOprichter Bernd Reinecker: "Onze filosofie is de jarenlange ervaring bij de ontwikkeling van nieuwe, innovatieve leessystemen ten dienste van onze klanten te gebruiken. Reinecker Reha-Technik GmbH is sinds 1971 in de ontwikkeling, productie en verkoop van opto-elektronische loepen, beeldschermleessystemen en voorleessystemen voor blinde en slechtziende mensen gespecialiseerd. Wij kennen de speciale behoeften van onze klanten en willen hen graag van onze jarenlange ervaring laten profiteren. Bij ons vindt u alles om voor u het dagelijkse leven te vergemakkelijken, daarop kunt u als onze klant vertrouwen. Bovendien ben ik er trots op, dat mijn kinderen in mijn voetsporen zijn getreden en dus niet alleen het vanouds beproefde handhaven, maar ook nieuwe ideeën inbrengen en mijn visie "weer kunnen lezen" voor een ieder overal ter wereld verder uitbouwen."