Marco - Braille expert bij Sensotec

Marco - Braille expert bij Sensotec

Geplaatst door Julie Denys on 13th May 2024

Bij Sensotec willen we graag onze nieuwe collega Marco Kostense aan jou voorstellen!

Marco gebruikt Mantis op kantoor

Marco is 43 jaar, blind en expert in braille. Sinds februari 2024 is hij bij ons in dienst als medewerker voor de technische vragen. Dit betekent dat hij het eerste aanspreekpunt is voor o.a. brailleleesregels en de ondersteuning van software zoals Jaws, Fusion, ZoomText en Supernova, maar hij biedt ook technische ondersteuning voor andere producten.

Met 23 jaar ervaring bij Optelec is Marco een echte expert in zijn vakgebied. In zijn vrije tijd verdiept hij zich graag in nieuwe technologieën, zoals de Envision-bril die hij al vier jaar gebruikt. Hij is zelfs een beta-tester en draagt bij aan het verder optimaliseren van de Envision technologie. In al die jaren was Marco een vraagbaak voor veel mensen die op zoek zijn naar de juiste oplossing in hun situatie. Die rol heeft Marco ook binnen Sensotec, dus welke vragen je ook hebt, of als je specifiek Marco wilt spreken, bel hem op 033-494 3787, of mail naar support@sensotec.com.

Marco leerde al op zesjarige leeftijd braille. Leren schrijven deed hij op een brailleschrijfmachine. In de jaren '90 gebruikte hij voor het eerst een brailleleesregel zonder spraak. Een uitstekende basis om braille helemaal in de vingers te hebben. Marco adviseert dan ook om te leren op gevoel te werken en niet altijd op spraak te vertrouwen.

Marco met brailleleesregel MantisMarco benadrukt dat het belangrijk is om braille te leren omdat het bijvoorbeeld gebruikt wordt voor het bedienen van de telefoon, en bij het gebruik van de computer op het werk of thuis. Het biedt je toegang tot digitale informatie en is belangrijk om aansluiting te vinden op de arbeidsmarkt.

Marco gebruikt verschillende hulpmiddelen zoals de leesregels Mantis Q40, en de Braillant met 20 cellen voor zijn smartphone. Hij heeft ook een keukenweegschaal, personenweegschaal en kleurendetector om hem te helpen in het dagelijks leven.

We zijn erg blij om Marco in ons team als collega te kunnen verwelkomen en wensen hem een boeiende tijd bij Sensotec.