Clevy toetsenbord

€89.95
Schrijf een Beoordeling
Artikelnr:
Clevy toetsenbord

Beschrijving

  • Een toetsenbord speciaal voor kinderen in het basis- en speciaalonderwijs
  • Het lettertype sluit aan bij lees- en schrijfmethoden
  • Vrolijk en functioneel kleurgebruik ter bevordering van conceptueel inzicht
  • Moderne, verantwoorde en vroegtijdige ondersteuning bij het aanleren van schrijf- en toetsenbordvaardigheden
  • Robuuste constructie

Een modern en educatief hulpmiddel

Het Clevy Keyboard is een aantrekkelijk vormgegeven toetsenbord, speciaal ontwikkeld om jonge kinderen te ondersteunen bij het aanleren van schrijf- en toetsenbordvaardigheden. 
 
Het gebruik van kleine letters op de toetsen van het Clevy Keyboard biedt kinderen ondersteuning en overzicht doordat ze typen in dezelfde letters als waarin ze leren schrijven.

Met het Clevy Keyboard maken kinderen op verantwoorde wijze kennis met de computer.

Van schrijven naar typen

Van oudsher leren kinderen schrijven met pen en papier. Steeds eerder en steeds vaker maken kinderen echter gebruik van de computer in plaats van de pen voor het tot stand brengen van teksten. 

Het Clevy Keyboard speelt in op deze ontwikkeling door kinderen te ondersteunen bij het aanleren van typ- en toetsenbordvaardigheden. Doordat het Clevy Keyboard gebruik maakt van kleine letters die aansluiten op de bestaande lesmethodes, wordt tevens een bijdrage geleverd aan het schrijfonderwijs.

Het Clevy Keyboard bereidt kinderen voor op de rol van de computer in hun toekomst.

Vrolijk, kleurrijk en robuust

Het Clevy Keyboard is geschikt voor kinderen van 3 tot 8 jaar oud. Clevy heeft vrolijke kleuren en een helder design dat kinderen aanspreekt.

Omdat kinderen hun eigen krachten nog niet zo goed kennen, is het toetsenbord voorzien van een stevige constructie met een stalen plaat. Hierdoor is het Clevy Keyboard tegen een behoorlijk stootje opgewassen. 

Het kleurgebruik assisteert kinderen bij het maken van een duidelijk onderscheid tussen de verschillende functionele gebieden van het toetsenbord. Hierdoor wordt het conceptueel inzicht bevorderd. De tactiele feedback zorgt voor een goede positionering van de handen op het toetsenbord.

Ondersteuning bij motorische beperking

De toetsen van het Clevy Keyboard zijn  vier keer groter dan de toetsen van een regulier toetsenbord. Hierdoor wordt het indrukken van de juiste toets erg vereenvoudigd voor mensen met een tijdelijke of blijvende motorische beperking. Omdat de letters op de toetsen vergroot zijn weergegeven is de leesbaarheid goed, ook voor mensen met verminderd zicht.  

Met de speciale overlay die bij het Clevy Keyboard in productie is genomen, kan slechts een toets per keer worden ingedrukt en is het mogelijk om de hand op het toetsenbord te laten rusten zonder de toetsen aan te slaan. Lees hiermeer over de speciale overlay.