Magnilink AIR plafondsysteem

Prijs op aanvraag

Schrijf een Beoordeling

Beschrijving

De MagniLink AIR Duo is een draadloos systeem met twee camera’s waarbij één camera wordt gebruikt als leescamera en de andere als afstandscamera. De camera moet aan het plafond van een kamer of klaslokaal worden bevestigd (ook geschikt voor verlaagde plafonds).

Een aanwinst voor leerlingen en studenten met een visuele beperking 

MagniLink AIR Duo is een zeer flexibel en aanpasbaar systeem met twee camera’s dat het dagelijkse schoolwerk van leerlingen met een visuele handicap optimaal vergemakkelijkt. Het systeem maakt split-screen op verschillende manieren mogelijk, wat zorgt voor extra vrijheid en efficiëntie. 

Altijd toegang tot beide camera’s 

Dit aan het plafond gemonteerde gemotoriseerde twee-camera systeem biedt buitengewone flexibiliteit. In één en hetzelfde systeem beschikt u over zowel een aparte afstandscamera als een aparte leescamera. Met behulp van de software kunt u desgewenst de beelden van beide camera’s tegelijkertijd bekijken. 

Maximale bureauruimte 

Omdat er geen lees- of afstandscamera op tafel nodig is, krijgt de leerling een maximum aan bureauruimte voor zijn of haar schoolwerk. Omdat de MagniLink AIR Duo een draadloos systeem is, zijn er geen extra kabels om in de gaten te houden en die ruimte innemen van het werkoppervlak. Een ander voordeel van het systeem is dat het zich in het plafond bevindt en dus optimaal zicht biedt. Het systeem is perfect voor studenten met een vast klaslokaal of in andere ruimten waar de mogelijkheid gewenst is om tegelijkertijd beelden van zowel afstand als van het bureaublad te bekijken. 

Accessoires die vergemakkelijken 

Als het systeem bedoeld is om te worden gebruikt door een leerling die geen toegang heeft tot een computer, kan in plaats daarvan worden gekozen voor een besturingseenheid met vooraf geïnstalleerde software. Het beeld wordt dan draadloos van de aan het plafond bevestigde camera overgebracht naar de besturingseenheid, die is aangesloten op een aparte monitor waarop het beeld van de camera wordt getoond. Een besturingskastje wordt meegeleverd, maar u kunt er ook voor kiezen de software te bedienen met een toetsenbord en een computermuis.   

De leerling ziet een uitvergroot beeld uit haar tekstboek met behulp van een besturingseenheid die het beeld van de camera aan het plafond camera naar een aangesloten monitor stuurt.

Extra beschikbare accessoires zijn OCR / TTS – een tekst-naar-spraak functie die het mogelijk maakt om een tekst te OCR’en en te laten voorlezen, evenals een externe handbediening om het systeem te besturen als u het systeem liever niet rechtstreeks via de software of het toetsenbord van de computer bestuurt.